Rundvlees
Bij ons op de boerderij kunt u een heerlijk stukje biologisch rundvlees kopen van onze Fleckvie dubbeldoel-koe. Deze koeien hebben een dubbele functie, ze geven eerst melk, maar zorgen daarna ook voor een heerlijk stukje vlees. Heeft u belangstelling, neem hiervoor contact met ons op.
Ook zijn wij elke derde zaterdag van de maand te vinden op de Boerenmarkt Vilsteren. Een prachtige markt met pure, zoveel mogelijk, lokale producten.

Lamsvlees
Bij ons op de boerderij kunt u een heerlijk stukje biologisch lamsvlees kopen. De lammeren groeien op bij hun moeder op de natuurweiden aan de Vecht, wat zorgt voor een heerlijk stukje puur natuur lamsvlees. Heeft u belangstelling, neem hiervoor contact met ons op.
Ook zijn wij elke derde zaterdag van de maand te vinden op de Boerenmarkt Vilsteren. Een prachtige markt met pure, zoveel mogelijk, lokale producten.

Melktap
In onze pleisterplaats staat het melktap, waaruit je zelf biologische, rauwe melk van onze koeien kunt tappen. De rauwe melk komt rechtstreeks van de koe en heeft nog geen bewerking ondergaan. Hierdoor blijven alle gezonde bacteriën, eiwitten en enzymen in de melk behouden. De melk heeft een intense, volle smaakt, ook bevat de melk meer vet en eiwit dan melk uit de winkel. Verse melk moet je voor gebruik even roeren, want de room uit de melk komt bovenop te liggen.
Zelf melktappen is helemaal niet moeilijk, op het melktap staat hoe het moet. U dient wel muntgeld mee te nemen.
Flessen kun je bij ons krijgen, maar je mag ze ook van thuis meenemen. (let dan wel op dat je fles en dop goed schoon zijn, want je tapt immers een vers product, dus hygiëne is belangrijk). We werken niet met statiegeld en nemen ook geen flessen retour. Doordat wij geen controle hebben op de verpakking, vervoer of bewaring zijn we niet aansprakelijk voor eventuele schade.
Vindt u het risico van rauwe melk drinken te groot, dan kunt u besluiten om de melk voor gebruikt kort te koken. Dit is het advies van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA), maar direct gekoeld uit het melktap blijft volgens ons het lekkerst!

Infobutton: openingstijden maandag t/m zondag van 8.30 tot 20.00 uur (van april t/m september) 9.00 tot 17.00 uur (oktober t/m maart) Prijs € 1,50 per liter

Pleisterplaats
Ons aanbod is ook om tijdens een fietstocht of een wandeling tot rust te komen in de ruimte of buiten op een bankje. Dit kan als toevallige passant, maar ook grotere groepen zijn welkom. Laat het ons dan even weten, zodat we u, mocht het uitkomen, wat meer kunnen vertellen over ons bedrijf. (zie op bezoek).
In de pleisterplaats staat ons melktap, zijn verschillende producten van het merk Landgoed Vilsteren en diverse andere producten te koop.
De ruimte is ook beschikbaar voor bijeenkomsten en/of workshops.
Heeft u interesse neem dan contact op, dan kijken we of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Pluktuin en voedselbos
Op dit moment is de opbrengt nog zo minimaal dat alleen de familie lekker kan snoepen van de heerlijke vruchten en noten.

Op bezoek
Nieuwsgierig naar ons bedrijf? Wij vertellen u (vanaf 8 personen) er graag meer over. Ook scholen kunnen op bezoek komen, we vertellen graag meer over de mogelijkheden die er zijn en de kosten die eraan verbonden zijn. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

Workshop
Heeft u belangstelling om een “vegetarische” vacht te maken van volledig wol neem dan contact op. Vachtvilten wordt gedaan met de geschoren wol van een schaap. Het schaap loopt na het scheren dus verlost van zijn vacht weer heerlijk in de wei.
Vachtvilten valt in de categorie grotere klussen en wordt in het voorjaar en zomer aangeboden.

Schapenwol
Bent u opzoek naar schapenwol, zoek niet verder. Tegen een kleine vergoeding kunt u hier een vacht (of meerdere) ophalen.